Artikel in het nieuwsblad:

Opnieuw uitstekend nieuws vanuit de hockey-hoek van Ronse : Eerder was er al de nominatie van de Damesploeg tijdens het sportgala van Ronse als ploeg van het jaar, en de verkiezing van de Ronsische Alix Gerniers als sportvrouw van het jaar te Ronse, en nu kwamen de jongens van de miniemenploeg aanzetten met een fantastische prestatie.

Afgelopen zaterdag werden de miniemen 1 van "Royal Hermes Hockey" kampioen van Belgiëin de zaalcompetitie. De beslissende wedstrijd werd in Brakel gespeeld tegen de "gevaarlijke mannen" van Ukkel. Buiten één gelijkspel had Ukkel nog geen enkele wedstrijd verloren. Het was de ploeg in de competitie met het minst tegendoelpunten. Hermes was nog steeds onverslagen. De supporters waren talrijk gekomen waaronder zelfs Herman en Alexander De Croo om Hermes aan te moedigen.

De wedstrijd vatte aan en er was veel spanning, de jongens waren heel zenuwachtig wat zich uitte in slordige passen. Ukkel speelde heel slim en maakte het moeilijk hun spel op te dringen. Hermes was gevaarlijk maar slaagde telkens net niet in de afwerking, tot het eerste verlossende doelpunt uiteindelijk toch kwam na een mooi samenspel. Vlak voor de rust werd het tweede doelpunt binnengetikt. Met wat peptalk en enkele strategische tips werd de tweede helft aangevangen. De stress was bij Hermes verdwenen en ze drongen hun spel aan de tegenstanders op. Veel pogingen op doel en enkele prachtige penalty corner fases. De Brusselse doelman kwam zeer goed uit maar bij de vijfde pc hebben we van zijn sterkte zijn zwakte kunnen maken. Hermes lokte de doelman uit de goal en kon zo via een mooi passenspel scoren. Ukkel gaf niet op en bleef vechten, ze werden nog een aantal keer gevaarlijk. Keeper Anthony speelde de wedstrijd van zijn leven en liet hen zien wie de wedstrijd zou beslissen.

Drie minuten voor het einde werd het 4-0, de zege was binnen, de miniemen van Hermes Hockey Club zijn zaalkampioen van België, proficiat!

En ook proficiat aan de trainsers/coaches van de ploeg Marie Tuytens en Jeanne Gilleman die het hele jaar door dit jonge volkje weten te motiveren om het beste van zichzelf te geven.

De trotse voorzitter, Tom Lambert, was in de wolken met dit mooie resultaat , en ook met het groeiende ledenaantal. Sinds de kaap van de 300 leden werd gerond op het einde van vorig jaar , blijven de nieuwe leden instromen. Het bewijs dat deze club goed functioneert en een uitstekende jeugdwerking heeft.

Daarenboven vinden veel ouders het fijn om hun kroost te vergezellen en te komen aanmoedigen op de prachtige site van de club in Ronse .... en om achteraf te genieten van een lekker glaasje op het mooie terras van de chalet/clubhuis!